Pages

Tuesday, June 14

6 Facebook Pages Percuma Untuk Harga 1.8 Million...!?

Satu lagi kes pembaziran atau ku kelaskan sebagai, pegawai kerajaan mengambil kesempatan. Sedang pihak kerajaan sibuk menguar-uarkan kisah sedih duka tentang masalah kecairan wang kerajaan, kerajaan bakal bankrupt dan macam-macam yang memaksa rakyat menanggung harga tinggi dengan kenaikan harga segala benda, kisah ini pula timbul yang bakal menyentap hati semua.

Sumber Yang Dibaca

Kita pernah dulu... tak lamaa... dah dikejutkan dengan kisah hitam e-mail 1Malaysia, website community 1Malaysia serta yang terbaru website 1pengguna yang dikatakan membazir.

Kini;

Carilah dan nilai sendiri fan page yang dibuka oleh pihak kerajaan untuk tujuan promosi barangkali yang telah di rate sebagai sangat membazir..

a) Cuti-Cuti 1Malaysia
- Ku terjumpa adalah sebuah application game yang dibawah nama citrawarna. memandangkan ku dah tak layan facebook game, ku tak cuba.

b) Citrawarna 1Malaysia
- Hanya plain fan page yang biasa. Setakat upload image beberapa sahaja.

Serious ku tak jumpa fan page yang seterusnya dibawah;
c) Karnival Jualan Mega 1Malaysia and Karnival Jualan Akhir Tahun
d) Festival Pelancongan Seni Kontemporari 1Malaysia
e) Kempen 1Malaysia Bersih, 1Malaysia
f) Fabulous Food 1Malaysia

Ok.. ini adalah antara perbelanjaan kerajaan yang tidak masuk akal yang menjadi punca mengapa segala subsidi dan harga barang barang naik.

Oh!! Siapakah pegawai yang sangat sangat hebat sampai boleh meluluskan perbelanjaan RM300k sebegini banyak semata untuk buka sebuah facebook fan page yang diketahui umum adalah percuma. Dan juga SPRM, tolong siasat mat atau minah yang handle project tu, tengok berapa jumlah amount yang masuk dalam account mereka.

Sila jangan ungkit tentang application kerana ku hanya menjumpai 1 game application sahaja dalam salah satu fan page yang boleh dijejaki. Dan ku jangka, memang hanya ada 1 game application sahaja yang dibangunkan dan itulah yang sedang pihak kementerian gunakan sebagai defend menangkis serangan pihak yang inginkan penjelasan. Ku masih tetap rasa perbelanjaan ini tidak masuk akal.

//Baru je tadi ku propose pada bos, ku nak bukakan fan page facebook untuk company. Bayaran untuk buka fan page sahaja ku kenakan RM10k dan jika mahu ku maintain, ku charge RM1k sebulan. Tapi, proposal ku ditolak.. demmm!!

Read More! and Comments

Friday, June 10

This site is blocked because of inappropriate content...!!??

Tajuk orang putih kali ni...



images grabbed from torrentfreak

Kepada penggemar muat turun sekelian, berita ini mungkin akan buat korang rasa fiau.. fiau.. fiau..!! Seperti image yang tertera diatas, SKMM [Suruhanjaya Kommunikasi - opis diorang ni jaraknya tak sampai sejengkal je dengan opis ku sekarang kalau tengok kat google map.] sudah memgeluarkan fatwa pada isp [internet service provider] untuk menghalang / blocked site yang menyediakan perkongsian file seperti dibawah.

- http://www.warez-bb.org
- http://thepiratebay.org
- http://www.movie2k.to
- http://www.megavideo.com
- http://www.putlocker.com
- http://www.depositfiles.com
- http://www.duckload.com
- http://www.fileserve.com
- http://www.filetube.com
- http://www.megaupload.com

Pada yang masih ada 1 atau 2 minggu account site diatas, harap bersabar. Ku ada jumpa cara nak lepas masuk [macam yang ku discover blocked site kat opis] tapi maaf, tidaklah akan ku kongsi disini.

Unifi lepas ke site kat atas tu? ku tak boleh nak cuba memandangkan tiada access internet dirumah [saya duduk kampung je]. Jika rasa terdesak atau gian nak meng'download, masih ada lagi cara yang korang boleh guna. [ku pun kena gak cari sebab nanti kampung ku macam nak masuk unifi...]

//sapa nak movie [rating U dan 18SG], boleh kontek saya.. ekekek!! [rating 18SX tak boleh kongsi...]

Read More! and Comments